Skip to main content

Een mens is meer dan zijn functie!

Of je nu werkt met zorgpersoneel, advocaten, softwareontwikkelaars of topsporters: iedereen is een uniek talent. Louise van Beek, studente, deelt haar verhaal.

Louise van Beek was 17 toen ze voor een lastig dilemma stond: wat ga ik studeren? Nadat ze aan het eind van de vierde klas haar bèta-pakket verruilde voor een alfa-pakket was ze een tijdlang verdwaald in het woud van mogelijkheden en vervolgstudies. Wat paste nu écht bij haar? Een zetje van haar moeder, een talentgesprek én een gouden tip van een neef hebben Louise naar een plek geleid waar ze steeds meer zichzelf is geworden.

“Als je gymnasium doet, dan gaan mensen er automatisch van uit dat je naar de universiteit gaat. Zo zat ik er zelf eerst óók in. Dus heb ik een jaar naar allerlei studies gekeken. Geschiedenis, archeologie, Engels… het trok me allemaal wel aan, maar toch knaagde er iets. Vond ik het interessant? Ja. Maar ik voelde niet: dit is leúk en dit wil ik de rest van m’n leven doen!”

“Mijn moeder kwam toen met de suggestie om een talentgesprek te doen met Kees Gabriëls. In eerste instantie dacht ik: lijkt me wel handig om zoiets te doen, maar eigenlijk heb ik geen flauw idee wat dat dan is. Achteraf vond ik het echt een mooi gesprek. Ik was best wel verlegen maar ik merkte tijdens het gesprek dat ik steeds meer begon te vertellen. Zo liet ik Kees mijn oude instagram met tekeningen zien en vertelde ik over een vriendin die ik intensief had geholpen. Uiteindelijk kwamen we uit op het talent ‘betekenis geven’. Daar herkende ik in wat ik goed kan! Drie maanden later stond ik ingeschreven bij de HBO studie communication and multimedia design, nadat ik een tip had gekregen van mijn neef om eens bij deze hogeschool te kijken. In mijn onderbewuste heb ik een belangrijk zetje gekregen om niét voor het gebaande pad van de universiteit te kiezen. Ik kan mijn ‘betekenis gever’ veel directer kwijt in deze studie, dus ik ben heel blij met m’n keuze”.

“De afgelopen twee jaar ben ik steeds meer mezelf geworden. Zo dacht ik twee jaar geleden bijvoorbeeld dat creativiteit vooral betekende dat ik kon tekenen. Maar het is voor mij zoveel meer dan dat. Ik maak kostuums (bv voor Comic Con), ik ontwerp maskers of bedenk verhalen voor een film. Mijn kledingstijl is veel meer eigen geworden (nooit gewoon een t-shirt met broek!). En ook tijdens mijn sport boulderen kan ik creatief zijn:  om te kunnen klimmen moet ik wel puzzelen en de route kunnen zien. In het koor waar ik 2x per week zing, de Oosterhoutse Nachtegalen, doe ik steeds actiever mee aan de sociale interactie. Kortom: ik kan steeds beter uitdrukken wat er al die tijd al in mij zat.”

💡 Ieders talent-in-1-woord. Hoe haal jij uit je medewerkers wat erin zit?

Veel talent blijft nog onbenut. Wil jij ook dat je medewerkers, net als Louise, steeds vaker naar buiten kunnen brengen wie ze zijn en wat ze al kunnen? Ontdek de mens en het talent achter jouw medewerkers en haal eruit wat erin zit! De mogelijkheden om te starten vind je via de button hieronder.